tiistai 19. elokuuta 2014

Punnitusta ja yleistä löpinää tavoitteista

Noniiin, tänään oli siis vuorossa ensimmäinen virallinen edistymispunnitus (?)! Eipä ole ollut kovin lentävä lähtö, kuten sivupalkista näkyy niin painoa on tullut lisää. Kyseinen määrä on tosin ainakin omasta mielestäni niin mitätön, etten siitä ole huolissani.

Viime viikko meni siis.. Noo ainakin mukiinmenevästi. Loppuviikosta tuli syötyä vähän enemmän hiilaripitoisia ruokia (elokuvaa katsellessa, sukuloinnissa jne). Liikuin kuitenkin paljon! Kolmena päivänä kävin juoksemassa 4-6km lenkkejä, yhtenä päivänä pyöräilin 40km ja muina päivinä tuli käveltyä fiiliksen mukainen kilometrimäärä. Ns. sosiaalisen pakon sanelemaa herkuttelua lukuunottamatta myös syömiset menivät omasta mielestä hyvin. Nälkää en kokenut ja ruoka oli monipuolista, jee. Tällä hetkellä olen kuitenkin pienessä flunssassa, joten en aio toistaiseksi rasittaa itseäni muuta kuin satunnaisella kevyellä kävelyllä. Ensi viikolla ei missään nimessä ole varaa olla kipeä, joten ei tässä auta kuin teetä keitellä villasukat jalassa.

Lisäsin melko pian tohon yläpalkkiin mihinlie tavoitteista ja mitoista. Voisin tässä vähän selittää auki molempia... Mittoja oon aatellu ottaa sillain parin viikon- kuukauden välein, en mitenkään säännöllisesti tiettyinä päivinä. Tavoitteet taas on hyvin joustavat, mutta tahdon siis pitää jonkinlaisia palkintoja saavuttaessani tietyn painon. Voin vähän sitten fiiliksen mukaan muokata niitä. Tuntuu vaan hyvältä nähdä ne niin sanotusti mustaa valkoisella jossain. Tavoitteina on myös jotain liikuntaan liittyvää, erityisesti juoksuun. Nyt kun taas syön hyvin, liikunta tuntuu hyvältä! Kun en anna itseni syödä liian vähän, kunto nousee laskemisen sijasta. Näin vielä jokseenkin nuorella iällä kunto tuntuu nousevankin kohtuullista vauhtia, mikä motivoi menoa entisestään. Suurin toiveeni ja tavoitteeni on siis juosta puolimaraton ensi kesänä. Tällä hetkellä kuntoni kestää noin 6km juoksun. Tällä viikolla piti aloittaa 10km juoksuohjelma mutta flunssa taitaa lykätä sitä mahdollisesti parillakin viikolla... Lisäksi haluan innostua kuntosalilla käynnistä! En ole koskaan käynyt ryhmäliikuntatunneilla enkä treenannut salilla tosissani. Kaikesta tästä voisi tiivistää neljä päätavoitetta: kunnon kohotus, kiinteytyminen, laihtuminen ja hyvä olo. Tahdon nauttia liikunnasta rääkkäämättä itseäni. Tahdon syödä hyvin ja monipuolisia ruokia, joista oikeasti pidän. Kiinteytyminen ja lihasten hankkiminen on myös tärkeää, tällä hetkellä oikeastaan se painoa tärkeämpi tavoite.

Siinä vähän sekavanpuoleista tavoitteiden availua. Toivon mukaan joku siitä jotain selkoakin sai hehe. Nyt en pariin viikkoon taida itseäni pystyä punnitsemaan sekavien olosuhteiden vuoksi (loisin kavereillani syyskuun alkuun saakka) mutta viimeistään syyskuun alussa pitäisi tulla päivitettyä tietoa edistymisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti